Varm chokladmousse
Den varma chokladmoussen är en lyxig och förföriskt god höstdessert. Välj choklad av bra kvalitet, det vinner den på. Moussen innehåller ingen grädde men ändå så len och go. Den går att förbereda en halvtimme innan och ha klar i sina formar. Grädda precis innan servering. Smaksätt gärna moussen med likör eller apelsin.
2-3 stycken
50 g 70 % choklad
25 g smör
2 ägg
1 msk strösocker
2 tsk kakao, t ex Vahlrona
Flingsalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen och dela smöret. Smält choklad och smör i vattenbad. Rör om. Dela äggen. Vispa äggvitor och socker till ett fast skum. Blanda äggulor och kakao i en skål. Vänd försiktigt ihop alltihop.
Ställ ugnsformar på en plåt, häll i krämen och strö över lite flingsalt. Baka mitt i ugnen ca 5 minuter. Pudra över kakao eller florsocker och servera direkt.