Skaldjursceviche
Ceviche är en peruansk rätt med limemarinerad fisk och skaldjur och kryddas med koriander och chili men du kan såklart välja dill och gräslök istället om du föredrar det.
Servera gärna denna enkla räkceviche med grissini eller annat gott bröd. En fräsch och kryddig inledning på nyårsafton!
500 g färska räkor
1 salladslök
1 bit gurka
1 röd paprika
1 mango
½ röd lök
1 bit chili
1 litet knippe färsk koriander
Saft av 1 lime
1 msk citronolja
1 msk mangovinägrett
Salt och svartpeppar
Skala räkorna. Skiva salladslök och tärna gurka, paprika och mango. Finhacka rödlök, chili, och koriander. Blanda ihop allt, pressa i färsk limesaft och droppa i citronolja och mangovinägrett.
Smaka av med salt och peppar. Låt marinera i kyl i ett par timmar.