Kräftsoppa
4 portioner
Skal från ca 700 g kräftor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
1 fänkål
½ citron
½ chili
1 burk hela tomater
4 msk tomatpuré
2,5 dl vitt vin
1 liter vatten
4 msk hummerfond
2 krondillskvistar
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
Cayenne, salt och peppar
Dill
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut skalen på en ugnsplåt.
Dela lök, vitlök, morot, fänkål, citron och chili i mindre bitar. Lägg allt bland skalen. Häll på tomaterna från burken (men spara spadet) och tomatpuré.
Rosta allt i ugnen i 20-30 minuter. Det ska bli ordentligt rostat men inte bränt, då bli det beskt.
Ta ut och ös ner allt i en stor kastrull. Häll på vin, vatten, hummerfond och tomatspadet så att kräftorna precis täcks. Lägg i krondillen och låt puttra tills vätskan reducerats med minst en tredjedel.
Sila fonden ordentligt och pressa ut så mycket vätska du kan.
Häll över fonden i en kastrull. Vispa i crème fraiche och grädde. Låt koka upp.
Smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar. Kör snabbt ned stavmixer före servering.
Häll upp och dekorera med dill.