Hjortrontarteletter

Hjortrontarteletterna har en bakad fyllning som sedan toppas med både hjortronsylt och hela hjortron. Förföriskt gott! Har du inte färska så går frysta lika bra. En perfekt final och en bra avslutning på nyårsmiddagen.

4 stycken

3 dl mjöl
2 msk socker
125 g smör
1 äggula

Kör mjöl, socker och smör i en matberedare till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i 4 smorda tarteletteformar. Låt vila i kyl 30 min.

Fyllning:
3 ägg
1,5 dl socker
½ vaniljstång
2 dl crème fraiche
2 msk mjöl
1 dl hjortronsylt
2 dl hela hjortron

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Skrapa fröna ur vaniljstången och vänd ner.  Rör ner crème fraiche och mjöl. Häll fyllningen i tarteletteformarna,
Grädda tarteletterna i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Låt kallna och plocka försiktigt ur tarteletterna ur formarna.
Bred ut sylten på tarteletterna och toppa med hela hjortron.

Maria Dahlquist