Kardemummadoftande julsallad med apelsinvinägrett
Tips! Strö över fetaost, kvarngryn eller avocado om du vill ha salladen ännu matigare.
150 g blandade nötter
1 msk honung
1 tsk stött kardemumma
1 bit grönkål
1 bit rödkål
1 rödlök
1 apelsin
1 äpple
1 granatäpple
Några kumquats
Vinbär
Svartpeppar & flingsalt
Apelsinvinägrett
1 st pressad apelsin + skal
1 dl olivolja
0,5 dl äppelcidervinäger
1 msk honung
1 tsk salt
Rör samman vinägretten.
Lägg nötterna på bakpapper, ringla över honung och strö över kardemumma. Rosta i ugnen i 175 grader.
Skär grönkålen i mindre bitar och förväll snabbt i kokande vatten. Låt rinna av på hushållspapper.
Strimla rödkålen och skiva rödlöken tunt. Skala och skär apelsinen och skiva äpplet. Dela granatäpplet och gröp ut kärnorna. Skiva kumquats. Lägg upp allt på ett vackert fat och vänd runt vinägretten. Strö över de rostade nötterna. Dekorera med vinbär.