Julskinka med senaps- & grönkålsröra och grönkålschips

Skinkrullarna är en enkel julrätt med klassiska smaker som passar på vilket mingel som helst. Har du tid och lust, gör din egen ricotta, det är enkelt och värt det lilla extra besväret. Dessutom ett bra spartips! 

6 skivor julskinka

2 grönkålsblad
1 salladslök
1 dl ricotta
1 dl riven smakrik ost
1 msk sötstark senap
Svartpeppar

Skär grönkål och salladslök tunt. Rör ner ricotta, riven ost, senap och svartpeppar. Lägg en klick på varje skinkskiva och rulla ihop. Dekorera med grönkålschips.

Grönkålschips
4 grönkålsblad
2 msk olivolja
1 tsk paprikakrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg grönkålsbladen på en ugnsplåt. Krama in olivolja och krydda. Rosta i ugnen i ca 10 minuter tills bladen är krispiga men fortfarande fint gröna.

Maria Dahlquist