Getostrulle med aprikoschutney, glöggkokt lökmarmelad och pepparkaksknäcke

200 g getost
100 g färskost
1 dl aprikoschutney
2 msk hackad rosmarin
2 dl hackade nötter
1 msk flytande honung

Rör ihop getost, färskost, aprikoschutney och hackad rosmarin. Forma till en rulle i bakplåtspapper och lägg i kylen minst 1 timme. Hacka nötterna. Rulla getostrullen i nötkrosset. Ringla över lite honung.

Servera med extra aprikoschutney vid sidan av för den som vill ha mer.


Aprikoschutney
10 torkade aprikoser
1 dl gula russin
2 msk äppelcidervinäger
1 msk socker
0,5 dl vatten
1 stjärnanis
1 kanelstång

Strimla aprikoserna och lägg i en kastrull med russin, vinäger, socker, vatten och kryddor. Låt puttra ett par minuter tills vätskan kokat in, sila och låt svalna.
 
Glöggkokt lökmarmelad
2 rödlökar
1 dl glögg
1 msk balsamvinäger

Skala och skiva löken. Lägg löken i en kastrull, häll på glögg och vinäger. Låt puttra i ca 5 minuter tills vätskan kokat in och löken är glansig. Låt löken svalna. 

Pepparkaksknäcke
0,5 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl majsmjöl
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
2 msk pepparkakskrydda

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman alla ingredienser och låt det svälla en stund. Bred ut röran på en bakpappersklädd plåt eller stansa ut hjärtan med pepparkaksformar.

Baka i ca 1 timme. Låt svalna på plåten, bryt i bitar och förvara i rumstemperatur.

Maria Dahlquist