Friterade Janssonbollar
100 g ansjovisfiléer
2 gula lökar
20+20 g smör
0,5 dl vetemjöl
2 dl grädde
40 g parmesan
150 g fasta potatisar
1 dl vetemjöl
2 ägg
1-2 dl Panko
Olja
Skär ansjovisen i bitar och finhacka löken. Stek löken på låg värme i hälften av smöret tills den är mjuk. Smält resten av smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och vispa i grädden. Värm under omrörning tills såsen tjocknat. Ta från värmen. Riv osten och rör i. Kyl.
Grovriv potatisen. Blanda potatis, lök och den kalla ostcrèmen. Rulla till bollar. Doppa bollarna i mjöl, sedan i uppvisat ägg och sist i panko.
Värm oljan till 180 grader och fritera bollarna tills de är gyllene. Servera med majonnäs eller annan fet dippa.