Griljerad julskinka

3 kg rimmad skinka utan svål i nät

Griljering
1 ägg
2 msk Dijonsenap
2 msk grov senap
1 msk flytande honung
1 msk majsstärkelse
1 dl ströbröd
Hela nejlikor

Sätt ugnen på 125 grader. Torka av skinkan med hushållspapper. Lägg den i en ugnsfast form och sätt i en termometer.
Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen i ca 4 timmar tills den har en innertemperatur på 72 grader.
Ta ut skinkan, låt svalna något och ta bort nätet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pudra majsstärkelsen över skinkan så fäster griljeringen bra.
Vispa ihop ägg, senap och honung. Pensla röran över hela skinkan. Strö över ströbrödet och tryck i nejlikor.
Sätt in skinkan i ugnen och griljera i ca 15 minuter tills den fått fin färg.

Maria Dahlquist