Smörrostad pepparkaka med lingonfrosting och havtorn

En överraskande munsbit till lussefesten eller glöggminglet

Pepparkakan är en söt, god och julig munsbit med friska bär. Att rosta pepparkakan ger verkligen ett värdefullt lyft. För mer vuxen smak kan du tillsätta den numer klassiska ädelosten i frostingen eller byta ut lingonsaft mot saffran.  

8 bitar

300 g mjuk pepparkaka
2 msk smör
4 msk vatten
2 msk socker
Frysta lingon och havtorn

Frosting
50 g frysta lingon
50 g färskost
20 g rumsvarmt smör
2 msk florsocker

Skär pepparkakan i kuber. Smält smör i en stekpanna och bryn kuberna runt om.

Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Låt svalna och lägg i lingon och havtorn en stund. Ta upp och låt rinna av.

Mosa lingonen till frostingen och passera genom en sil. Rör ihop lingonsaft, färskost, smör och socker.

Spritsa frostingen på varje pepparkaksbit. Dekorera med lingon och havtorn.

Maria Dahlquist