Pain d´Épice med ost

Pain d´Épice

Ett otroligt smakrikt bröd till ostbrickan. Byt nötterna mot frön om du önskar. Välj en riktigt smakrik ost som grönmögelost.

1 dl honung
½ dl råsocker
1 ½ dl vispgrädde
1 msk brödkryddor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 dl torkade aprikoser
 1 dl pumpakärnor
1 dl nötter
2 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader.

Koka upp honung, råsocker, grädde och alla kryddor i en kastrull. Häll över i en skål och låt svalna.

Skiva aprikoserna och blanda med frön och nötter. Tillsätt mjöl, bikarbonat och salt. Rör ihop de torra ingredienserna med vätskan.

Lägg bakplåtspapper i en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter. Prova med en sticka så att den inte är kladdig.

Maria Dahlquist