Om Gazpacho

Ett matföretag i Malmö för livsnjutaren med tapas, mingel & bröllop som specialité!

Gazpacho & Maria Dahlquist

img20190705-33.jpg
 
 

Välkommen till
Gazpacho!

Min filosofi är enkel. Mat ska bestå av okonstlade, rena råvaror som är lätta att hitta. De ska inte ta för lång tid att tillaga. De ska inte vara för dyra. Det ska vara en härlig komposition av smak, färg & form. Goda, balanserade smaker, vackra färger och välgjort i all sin enkelhet. Lägg till fantasi och kreativitet. Nej, inte tid, det behöver nämligen inte ta längre tid. Men det ska framförallt vara bra mat, som har fått leva och växa som det var tänkt, som fått omvårdnad, själ & kärlek, vare sig det är grödor, spannmål, djur eller växter.

Maria Dahlquist startade Gazpacho 2001. Först var det en delibutik som sedan blev en restaurang och därefter en renodlad cateringverksamhet.

Jag lagar överlag ganska enkel mat, enkelt i den meningen att det inte är överlagat, inte tekniskt avancerat och inte konstlat på något vis. För de flesta är det bästa matminnet oftast just det enklaste, det där när alla element är på rätt plats. Känslan, klimatet, stämningen, ja inte bara maten. Allt det där runt omkring som påverkar oss så mycket.

Jag och min sambo Ola arbetar även med mat- & resereportage, fotografering och receptframtagning. 2017 gav vi ut vår första bok ”Gazpacho – en sån soppa”. Bok nummer 2 “Säsongens Goda” är ett samarbete med Hallå & Sydsvenskan och utkom i november 2019. Den 3:e och senaste boken Svenska Smårätter utkom hösten 2021 och har utnämnts till en av Sveriges bästa kokböcker av Gourmand World Cookbook Awards.

Under våren 2023 slutar vi med catering och stänger verksamheten i Limhamn men lämnar med varm hand över till Sara på Prime Catering. Sara har samma mattänk som jag, ni kommer alltså att känna igen er och hon kommer att ta ytterst väl hand om er!

Jag fortsätter som skribent, kreatör, matfotografering och content till sociala medier, så länge det handlar om mat!

Maria Dahlquist