Höst i Hallå!

Trots ovanligt fina dagar så närmar sig ändå den vanliga kylan och därför laddar vi i detta nummer av Hallå med värmande rätter såsom en god spansk bondsoppa, en klassisk italiensk grönsaksröra, en svensk långbakad rotselleri och en äkta fransk Tartiflette.

Tartiflette är den mest kända rätten i Savoie uppe i bergen i östra Frankrike. Den är maffig & krämig tack vare massor av potatis, sidfläsk, lök och Reblochonost i en härlig gratäng. Hittar du inte den röda kittosten Reblochon så går det även fint med Taleggio eller en Brie.

Caponata är en siciliansk grönsaksröra, lite som en italiensk ratatouille. Ursprungligen var Caponata sjömansmat, som köptes i hamnen och togs med ut på båtarna där den avnjöts. Caponata äts som huvudrätt, som tillbehör till fisk- eller kötträtter eller som sås till pasta. Om du har bråttom så köp en färdig tomatsås och rör ihop med lättfrästa grönsaker, det är helt okej! När jag gör tomatsås så gör jag rejält och fryser in, på så vis har jag alltid den bästa att tillgå även när jag har bråttom.

Ni som har följt mina artiklar ett tag vet att jag tycker att mat som får ta tid oftast blir godast. Det gäller såklart även rotselleri! En långbakad selleri är alldeles ljuvlig, så precis som med kött & fisk, använd köttermometern! Perfekt blir den vid en innertemperatur på 98°C. Låt den gå långsamt och länge så har du en alldeles utmärkt vegansk eller vegetarisk rätt eller som komplement till kött & fiskrätter.

Bondsoppa, enkel, billig, mättande & värmande. Bra en vardagskväll eller att ta med till jobbet. Klicka i lite crème fraiche om du önskar och ett gott knäcke till.

Passa på att ta en tur i skogen nu och njut av härliga höstfärger!

Recepten kommer här på bloggen framöver :) Om du vill kika på reportaget på sid 10-11 och läsa hela tidningen finns den här!

Hälsningar
Maria

 

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (6)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (231)
  • Vegetarisk (193)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (77)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 21, 2018
  • Julklapp!
    - Nov 20, 2018
  • Svartkål
    - Nov 18, 2018
  • Långbakad rotselleri
    - Nov 11, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier