Tartiflette

1 kg fin tvättad potatis
2 tsk smör
1 skivad gul lök
200 g rökt sidfläsk
1,5 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 Reblochon
1 vitlök
Svartpeppar

Koka potatisen med skalet på tills den är nästan klar, låt ånga av och svalna.

Smält hälften av smöret och stek lök & sidfläsk. Tillsätt vin och grädde och låt koka ihop. Ställ åt sidan.

Skär potatisen i tärningar och stek i resterande smör tills den får fin färg.

Sätt ugnen på 200°C. Gnid in en form med vitlök. Lägg ett lager potatis på botten och sen ett lager sidfläsk & lök och peppra. Fortsätt med ett lager potatis, resten av lök & sidfläsk och toppa med gott om skivor av Reblochon. Gratinera i ca 15 min och sätt på grillen mot slutet för fin yta.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (6)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (231)
  • Vegetarisk (193)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (77)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 21, 2018
  • Julklapp!
    - Nov 20, 2018
  • Svartkål
    - Nov 18, 2018
  • Långbakad rotselleri
    - Nov 11, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier