Svamprisotto med rucola & getost

S

Svamprisotto med rucola & getost

400 g blandad svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
3 dl arborioris
2 dl vitt vin
6 dl grönsaksbuljong
1 dl grovriven parmesan
1 liten getostrulle
100 g rucola
Salt & peppar

Finhacka lök & vitlök och skär svampen i mindre bitar. Stek svamp och lök i smör ett par minuter. Blanda hälften av svampröran med riset i en kastrull och stek ihop någon minut. Tillsätt vin och buljong så det täcker riset. Låt riset sjuda på svag värme. Rör om då och då och ös med buljong tills vätskan kokat in. Vänd ner resterande svamp, parmesan och rucola och smaka av med salt & peppar. Skiva getosten och gratinera snabbt i ugnen eller med en brännare. Fördela getosten på risotton och bryt över rucola.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (6)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (231)
  • Vegetarisk (193)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (77)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 21, 2018
  • Julklapp!
    - Nov 20, 2018
  • Svartkål
    - Nov 18, 2018
  • Långbakad rotselleri
    - Nov 11, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier