Äppelkaka

Äppelkaka

125 g smör
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Zest av 1 citron
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Fyllning och garnering

4 fina röda äpplen
1 tsk kardemummakärnor
1 msk strösocker

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en springform med löstagbar kant, ca 24 cm. Smält smöret och låt det svalna. Blanda smör, socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Blanda mjöl, bakpulver och mjölk och tillsätt i smeten. Häll smeten i formen och lägg på äppleskivor. Stöt kardemummakärnorna och sockret och strö över äpplena. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (6)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (231)
  • Vegetarisk (193)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (77)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 21, 2018
  • Julklapp!
    - Nov 20, 2018
  • Svartkål
    - Nov 18, 2018
  • Långbakad rotselleri
    - Nov 11, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier