Vårbuffé i Hallå!

Här kan du läsa hela tidningen

Gör en checklista på vad du behöver för en lyckad fest. Gå igenom varje moment för att inte missa någon viktig detalj. Dela upp göromålen om ni är flera som hjälps åt och var inte rädd för att delegera. Gör ett körschema så får du en bra översikt. Kontrollera i förväg att du har alla glas, skålar, fat osv och markera vad som ska vara till vad.

Ofta är det förvaring och särskilt kylförvaring som ställer till det. Man kan ofta både hyra eller köpa billiga begagnade kylskåp och har man plats så är det en bra lösning. Om man inte har det så kan man lösa t ex kylning av dryck på flera andra sätt, platsen i kylskåpet behöver maten. Fyll badkar med champagne & rosenblad eller en zinkbalja eller skottkärra flaskor & is. Is i storförpackning finns att köpa i de flesta affärer men man kan även fråga restauranger. Det tinar inte alls fort utan håller sig kallt länge. Ett annat tips är torris som också funkar bra. En hink ner i vatten eller i fyllda tunnor kyler precis som hederliga kylväskor med kylklampar.

När det gäller mängden mat så gör de flesta alldeles för mycket. Även om det är bättre med för mycket än för lite så vill man inte äta det ett halvår framöver. Till en buffé räcker t ex 50-100 g kött/pers om det är uppskivat.

  • Det räcker med 5-6 olika rätter på en buffé. Tänk istället innehåll, upplägg & presentation!
  • Välj mat som du kan hantera, som går att göra i förväg, som du kan förvara och som håller sig bra beroende på tid, väder & vind.
  • Ta fram maten i god tid, kylskåpskall mat är smaklös. Det blir inte dåligt snabbt, ens om det är jättevarmt ute!
  • Sommartid kan det vara en idé att införskaffa större kylblock. Lägg dem under duken och ställ faten ovanpå så att faten inte glider av. Om möjligt föredrar jag mindre fat och istället fylla på ofta.
  • Ha en bra plan för alla rester! Men glöm inte att maten har stått framme en bra stund.
  • Plast och aluminium är totalt förbjudet, både ur hälso- & estetiskt perspektiv.
  • Tänk på att gästen inte ska behöva dela eller skära om man både ska mingla med glas & mat, en större köttbit gör sig därför icke besvär på cocktailpartyt!
  • Jag har alltid skyltar på alla rätter som dessutom berättar om det är vegetariskt och innehåller nötter, mjölkprotein eller gluten.

Ha en underbar fest och njut av våren!

 

 

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • August 2018 (3)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • Taggar

  • Buffé (221)
  • Vegetarisk (184)
  • Tillbehör (141)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (68)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Inför höstens fester!
    - Aug 14, 2018
  • Omkokta kräftor
    - Aug 10, 2018
  • Pärlcouscous med syltade aprikoser & russin
    - Aug 03, 2018
  • Meloncello
    - Jul 30, 2018
  • Lax i ugn
    - Jul 28, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier