Inkokt lax med rosépeppar

600 g laxsida
400 g blandade skivade lökar
1,5 dl ättiksprit (12 %)
6 dl vatten
2 msk salt
1 dl socker
1 krm vitpepparkorn
1 krm kryddpepparkorn
1 msk rosépepparkorn
2 lagerblad

Dill
Citron
rödlök

Sätt ugnen på 150 grader.

Koka upp ättika, vatten, socker och låt koka med kryddorna.

Ta bort eventuella ben i laxen. Lägg den i en ugnsfast form med höga kanter. Slå över lagen och täck med folie. Ställ in i ugnen och koka ca 10 min till en innertemperatur på 48-55°. Låt laxen svalna och ställ den i kylskåp minst två timmar, gärna till dagen efter.

Lyft upp laxen ur lagen, lägg på serveringsfat och dekorera med dillkvistar, citronklyftor, lök från lagen och tunt skivad rödlök.

Foto: www.cedell.se

 

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • January 2019 (2)
  • December 2018 (13)
  • November 2018 (8)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • Taggar

  • Buffé (232)
  • Vegetarisk (195)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (82)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Vi måste prata om det här....
    - Jan 08, 2019
  • Jordärtskockssoppa med baconkrisp & tryffel
    - Jan 03, 2019
  • Gott nytt år!
    - Dec 30, 2018
  • Brownie med rostade nötter
    - Dec 28, 2018
  • Havtornsglögg
    - Dec 24, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier