Inkokt lax med rosépeppar

600 g laxsida
400 g blandade skivade lökar
1,5 dl ättiksprit (12 %)
6 dl vatten
2 msk salt
1 dl socker
1 krm vitpepparkorn
1 krm kryddpepparkorn
1 msk rosépepparkorn
2 lagerblad

Dill
Citron
rödlök

Sätt ugnen på 150 grader.

Koka upp ättika, vatten, socker och låt koka med kryddorna.

Ta bort eventuella ben i laxen. Lägg den i en ugnsfast form med höga kanter. Slå över lagen och täck med folie. Ställ in i ugnen och koka ca 10 min till en innertemperatur på 48-55°. Låt laxen svalna och ställ den i kylskåp minst två timmar, gärna till dagen efter.

Lyft upp laxen ur lagen, lägg på serveringsfat och dekorera med dillkvistar, citronklyftor, lök från lagen och tunt skivad rödlök.

Foto: www.cedell.se

 

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • May 2018 (8)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • Taggar

  • Buffé (217)
  • Vegetarisk (180)
  • Tillbehör (136)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (59)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Vinnare!
    - May 24, 2018
  • Vårprimörer i Hallå
    - May 23, 2018
  • Röding med ramslökscrème
    - May 20, 2018
  • Årets studentveckor
    - May 17, 2018
  • Inkokt lax med rosépeppar
    - May 15, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier