Räkcheesecake

Botten:
250 gram rågbröd
100 gram smält smör

Fyllning: 
5 gelatinblad
400 gram färskost
3 dl crème fraîche 
1 finhackad rödlök
500 gram räkor med skal
En näve finhackad färsk dill
1–2 msk nypressad citronsaft
Salt & peppar

Smält smöret i en kastrull  och kör med brödet i mixer. Fördela i en springform med löstagbara kanter, platta till och ställ kallt. 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 min. Rör ihop crème fraîche, färskost och rödlök. Skala och hacka räkorna och vänd ner i smeten med finhackad dill, citron, salt & peppar.  

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag värme. Vänd ner i smeten och rör om ordentligt. Häll smeten i formen och ställ kallt över natten.

Dekorera med hela räkor, laxrom, dill och picklad rödlök. 

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • June 2018 (5)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (219)
  • Vegetarisk (183)
  • Tillbehör (138)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (62)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Picklade rapsfrön
    - Jun 18, 2018
  • Räkcocktail med wasabimajjo
    - Jun 14, 2018
  • Morötter med körvelgremolata
    - Jun 09, 2018
  • Cesar med Västerbottensås
    - Jun 06, 2018
  • Nypotatis med dillpesto
    - Jun 01, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier