Auberginegratäng

1 röd lök
1 vitlök
1 burk Mutti krossade tomater
1 msk eko tomatpuré
1 tsk honung
1 nypa chili
1 msk blandade torkade örter
Salt & peppar

1 aubergine
Olivolja & rapsolja
Taleggio
Parmesan
Oregano

Skär röd lök & vitlök i tunna skivor och fräs i olivolja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, honung & kryddor. Låt puttra i ca 10 minuter. Om du har tid, gör en större sats och låt puttra i 6-7 timmar, gärna i en crock pot. Frys sedan in så har du alltid fantastisk tomatsås att tillgå!

Skär auberginen i bitar och fräs i ordentligt med olja tills den är hyfsat genomstekt. Lägg över i en ugnsfast form. Häll över tomatsås, lägg på skivor av Taleggio och riven parmesan. Gratinera i 200 grader i ca 10-12 minuter tills gratängen fått fin färg. Klipp över färsk oregano och servera.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • August 2018 (3)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • Taggar

  • Buffé (221)
  • Vegetarisk (184)
  • Tillbehör (141)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (68)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Inför höstens fester!
    - Aug 14, 2018
  • Omkokta kräftor
    - Aug 10, 2018
  • Pärlcouscous med syltade aprikoser & russin
    - Aug 03, 2018
  • Meloncello
    - Jul 30, 2018
  • Lax i ugn
    - Jul 28, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier