Rödbetssoppa med rotfrukter & smetana

500 gram färska rödbetor
2 morötter
2 potatisar
1 palsternacka
1 halv rotselleri
1 bit vitkål
2 gula lökar
2 msk olja
1,5 l eko grönsaksbuljong
2 msk rödvinsvinäger
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl smetana eller gräddfil

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och strimla rödbetor, potatis, morötter, palsternacka och rotselleri. Strimla vitkål & gul lök.

Fräs alltihop i smöret i en stor soppkastrull. Tillsätt salt, peppar och vinäger samt buljongen. Låt sopan småkoka i ca 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt & peppar.

Servera rödbetssoppan med smetana & hackad bladpersilja.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • May 2018 (8)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • Taggar

  • Buffé (217)
  • Vegetarisk (180)
  • Tillbehör (136)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (59)
  • Bakning (52)
  • Senaste inläggen

  • Vinnare!
    - May 24, 2018
  • Vårprimörer i Hallå
    - May 23, 2018
  • Röding med ramslökscrème
    - May 20, 2018
  • Årets studentveckor
    - May 17, 2018
  • Inkokt lax med rosépeppar
    - May 15, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier