Jordärtskockssoppa med baconkrisp & tryffel

2 port

½ gul lök
200 g jordärtskocka
Olivolja
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk

150 g tärnat bacon
Tryffelolja
Bladpersilja

Skala och skär lök och jordärtskocka i centimeterstora bitar. Fräs dem i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på vin och buljong och koka i 5 min. Tillsätt grädde och mjölk och koka i ytterligare 5 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Späd eventuellt med mjölk om soppan känns för tjock.

Knaperstek baconet. Häll upp soppan, strössla över bacon, droppa i tryffelolja och toppa med hackad persilja.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • February 2018 (8)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • June 2017 (9)
  • May 2017 (10)
  • Taggar

  • Buffé (205)
  • Vegetarisk (173)
  • Tillbehör (133)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (86)
  • Tilltugg (66)
  • Middag (63)
  • Sommar (56)
  • Bakning (51)
  • Senaste inläggen

  • Sportlov i Hallå
    - Feb 21, 2018
  • Rostad tomatsoppa
    - Feb 19, 2018
  • Fläskestek med rödkål
    - Feb 16, 2018
  • Vinnare Alla Hjärtans Dag!
    - Feb 12, 2018
  • Semmeltårta på Fettisdagen!
    - Feb 11, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier