Jordärtskockssoppa med baconkrisp & tryffel

2 port

½ gul lök
200 g jordärtskocka
Olivolja
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk

150 g tärnat bacon
Tryffelolja
Bladpersilja

Skala och skär lök och jordärtskocka i centimeterstora bitar. Fräs dem i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på vin och buljong och koka i 5 min. Tillsätt grädde och mjölk och koka i ytterligare 5 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Späd eventuellt med mjölk om soppan känns för tjock.

Knaperstek baconet. Häll upp soppan, strössla över bacon, droppa i tryffelolja och toppa med hackad persilja.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • August 2018 (3)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • Taggar

  • Buffé (221)
  • Vegetarisk (184)
  • Tillbehör (141)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (68)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Inför höstens fester!
    - Aug 14, 2018
  • Omkokta kräftor
    - Aug 10, 2018
  • Pärlcouscous med syltade aprikoser & russin
    - Aug 03, 2018
  • Meloncello
    - Jul 30, 2018
  • Lax i ugn
    - Jul 28, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier