Jordärtskockssoppa med baconkrisp & tryffel

2 port

½ gul lök
200 g jordärtskocka
Olivolja
1 dl vitt vin
2 dl kycklingbuljong
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk

150 g tärnat bacon
Tryffelolja
Bladpersilja

Skala och skär lök och jordärtskocka i centimeterstora bitar. Fräs dem i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på vin och buljong och koka i 5 min. Tillsätt grädde och mjölk och koka i ytterligare 5 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Späd eventuellt med mjölk om soppan känns för tjock.

Knaperstek baconet. Häll upp soppan, strössla över bacon, droppa i tryffelolja och toppa med hackad persilja.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • January 2019 (2)
  • December 2018 (13)
  • November 2018 (8)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • Taggar

  • Buffé (232)
  • Vegetarisk (195)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (82)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Vi måste prata om det här....
    - Jan 08, 2019
  • Jordärtskockssoppa med baconkrisp & tryffel
    - Jan 03, 2019
  • Gott nytt år!
    - Dec 30, 2018
  • Brownie med rostade nötter
    - Dec 28, 2018
  • Havtornsglögg
    - Dec 24, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier