Grönkålskaka

Pajdeg:

50 g rostade valnötskärnor
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g fryst tinad grönkål
3 ägg
2 dl vispgrädde
1,5 dl riven parmesan
1 dl smulad ädelost
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt smör, mjöl, äggula och vatten och kör till en degboll. Tryck ut degen i en smörad form, nagga den och ställt kallt en stund. Lägg ett bakplåtspapper i pajformen och grädda botten i ca 13 min.

Sänk värmen till 175 grader. Krama ur grönkålen ordentligt och kör i mixer med ägg, grädde, ostar, salt & peppar. Fyll pajskalet med fyllningen och baka i 30-40 min tills den stannat och fått fin färg.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • July 2018 (5)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (221)
  • Vegetarisk (184)
  • Tillbehör (141)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Crackers
    - Jul 17, 2018
  • Sparris med hasselnötter, citron & Pecorino
    - Jul 15, 2018
  • Lönnsirapsglaze
    - Jul 09, 2018
  • Rostad nypotatis med rucoladressing
    - Jul 05, 2018
  • Kalkonlårfilé
    - Jul 02, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier