Grönkålskaka

Pajdeg:

50 g rostade valnötskärnor
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g fryst tinad grönkål
3 ägg
2 dl vispgrädde
1,5 dl riven parmesan
1 dl smulad ädelost
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt smör, mjöl, äggula och vatten och kör till en degboll. Tryck ut degen i en smörad form, nagga den och ställt kallt en stund. Lägg ett bakplåtspapper i pajformen och grädda botten i ca 13 min.

Sänk värmen till 175 grader. Krama ur grönkålen ordentligt och kör i mixer med ägg, grädde, ostar, salt & peppar. Fyll pajskalet med fyllningen och baka i 30-40 min tills den stannat och fått fin färg.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • October 2018 (5)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • Taggar

  • Buffé (227)
  • Vegetarisk (190)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (92)
  • Middag (72)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Äppelkaka
    - Oct 16, 2018
  • Vi ställer KRAV!
    - Oct 16, 2018
  • Svamprisotto med rucola & getost
    - Oct 13, 2018
  • Fyllda äpplen
    - Oct 07, 2018
  • Äpplechips på ostbrickan
    - Oct 05, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier