Grönkålskaka

Pajdeg:

50 g rostade valnötskärnor
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 äggula
2 msk kallt vatten

Fyllning:

500 g fryst tinad grönkål
3 ägg
2 dl vispgrädde
1,5 dl riven parmesan
1 dl smulad ädelost
Salt & peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa nötterna i en matberedare. Tillsätt smör, mjöl, äggula och vatten och kör till en degboll. Tryck ut degen i en smörad form, nagga den och ställt kallt en stund. Lägg ett bakplåtspapper i pajformen och grädda botten i ca 13 min.

Sänk värmen till 175 grader. Krama ur grönkålen ordentligt och kör i mixer med ägg, grädde, ostar, salt & peppar. Fyll pajskalet med fyllningen och baka i 30-40 min tills den stannat och fått fin färg.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • January 2018 (6)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • June 2017 (9)
  • May 2017 (10)
  • April 2017 (14)
  • Taggar

  • Buffé (204)
  • Vegetarisk (171)
  • Tillbehör (133)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (84)
  • Tilltugg (66)
  • Middag (60)
  • Sommar (56)
  • Bakning (51)
  • Senaste inläggen

  • Auberginegratäng
    - Jan 22, 2018
  • Äggmuffins med Parmiggiano
    - Jan 14, 2018
  • Gulbetor med Burrata & rostad mandel
    - Jan 11, 2018
  • Nytt knäcke!
    - Jan 08, 2018
  • Mungböngryta
    - Jan 04, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier