Blåbärssufflé

5-6 cocotter

200-225 g frysta blåbär
2 msk maizena
¾ dl socker
4 äggvitor
1 dl socker
Smör
Florsocker

Sätt ugnen på 190 grader. Blanda blåbären med socker och maizena, rör ordentligt. Koka upp röran och sjud snabbt ihop till en tjock kräm. Låt svalna.

Vispa vitor & socker till hårt skum. Vänd ner lite av blåbärskrämen i äggvitorna och rör till en slät kräm. Vispa ner resten av blåbären. 

Smöra formarna ordentligt och noggrant. Klicka ner smet och skrapa av ovansidan med en kniv eller slickepott så den är helt jämn. Dra med tummen längs/innanför kanten och även gärna med en skalkniv, så reser sig suffléerna lättare. Sätt in i ugnen i ca 12 minuter. Ta ut och pudra med florsocker. Servera genast!

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • July 2018 (5)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • January 2018 (9)
  • December 2017 (13)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • Taggar

  • Buffé (221)
  • Vegetarisk (184)
  • Tillbehör (141)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (91)
  • Middag (67)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (53)
  • Senaste inläggen

  • Crackers
    - Jul 17, 2018
  • Sparris med hasselnötter, citron & Pecorino
    - Jul 15, 2018
  • Lönnsirapsglaze
    - Jul 09, 2018
  • Rostad nypotatis med rucoladressing
    - Jul 05, 2018
  • Kalkonlårfilé
    - Jul 02, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier