Högrevsgryta med kantareller

4 pers

600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 bouquet garni
2 msk tomatpuré
5 dl rödvin
2 msk konc kalvfond
3-4 dl vatten
300 g kantareller
1 nät steklökar
Olivolja
Salt och svartpeppar
1 knippe bladpersilja

Skär högrevet i kuber och tärna sidfläsket. Skiva lök och vitlök tunt. Bryn kött och fläsk i olivolja. Tillsätt lök, vitlök, kryddor och tomatpuré och fräs i ca 2 min.

Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Sätt på lock och låt sjuda i kastrull eller i ugnen på 80-90 grader i ca 5 timmar eller längre. Om du använder en slökokare så sätt den på låg i 6-8 timmar.

Rensa kantarellerna och skala steklöken. Fräs i olivolja tills de fått fin färg. Rör ner i grytan strax innan servering och dekorera med hackad persilja. 

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • December 2017 (6)
  • November 2017 (13)
  • October 2017 (11)
  • September 2017 (11)
  • August 2017 (9)
  • July 2017 (9)
  • June 2017 (9)
  • May 2017 (10)
  • April 2017 (14)
  • March 2017 (14)
  • Taggar

  • Buffé (200)
  • Vegetarisk (167)
  • Tillbehör (133)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (83)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (56)
  • Middag (55)
  • Bakning (51)
  • Senaste inläggen

  • Snabbt julbord i Hemmets Journal
    - Dec 15, 2017
  • Jul i Hallå
    - Dec 13, 2017
  • Vår kokbok är här! Beställ den nu!
    - Dec 12, 2017
  • Grönkåls- & pumpagratäng
    - Dec 10, 2017
  • Hjortpanna med enbär
    - Dec 05, 2017
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier