Kantarellpanna med renskav och picklade lingon

300 g blandad svamp
4 msk smör
1 gul lök
2 röda höstäpplen
1 dl vispgrädde
1 dl kantarell- & cognacscrème fraiche
1 dl riven Västerbottenost
2 dl svampbuljong
1 msk skånsk senap
(2 msk vitt vin eller sherry)
1 pkt fryst renskav
Salt & peppar
Timjan

Stek svampen med smör i en panna och tillsätt hackad lök. Häll i grädde, crème fraiche, ost, buljong och tärnade äpplen. Stek upp renskav vid sidan om och tillsätt i pannan. Smaka av med senap, vitt vin och kryddor. Strö över timjan och picklade lingon.

Picklade lingon

1 liter lingon
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten
½ tsk salt
1 bit hel kanel
5 hela nejlikor
1 lagerblad

Koka upp lagen med kryddorna och låt den svalna. Häll över lingonen och låt dem dra någon dag.

Foto: www.cedell.se

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (6)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (231)
  • Vegetarisk (193)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (77)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 21, 2018
  • Julklapp!
    - Nov 20, 2018
  • Svartkål
    - Nov 18, 2018
  • Långbakad rotselleri
    - Nov 11, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier