Matblogg

Värmande grytor i Hallå


Nu är det onekligen kallare tider och då får vi värma oss både inomhus & inombords! Denna gång bjuder jag på grytor i massor som ju verkligen hör hösten och vintern till. Jag bjuder på en cypriot, en svensk och tre italienare. Ett par av dem tar lite tid men å andra sidan kan du sätta igång dem på morgonen och middagen står klar när du kommer hem!

 

Julklapp!


Alla årets fester och 133 recept i en enda julklapp!

 

Svartkål


En underbar vegetarisk hösträtt!

 

Långbakad rotselleri


Ni som har följt mina artiklar ett tag vet att jag tycker att mat som får ta tid oftast blir godast. Det gäller såklart även rotselleri! En långbakad selleri är alldeles ljuvlig, så precis som med kött & fisk, använd köttermometern! Perfekt blir den vid en innertemperatur på 98°C. Låt den gå långsamt och länge så har du en alldeles utmärkt vegansk eller vegetarisk rätt eller som komplement till kött & fiskrätter.

 

Nyår 2018


Dags att boka nyårsmaten!

 

Tartiflette


Tartiflette är den mest kända rätten i Savoie uppe i bergen i östra Frankrike. Den är maffig & krämig tack vare massor av potatis, sidfläsk, lök och Reblochonost i en härlig gratäng. Hittar du inte den röda kittosten Reblochon så går det även fint med Taleggio eller en Brie.

 

Bondsoppa


Bondsoppa, enkel, billig, mättande & värmande. Bra en vardagskväll eller att ta med till jobbet. Klicka i lite crème fraiche om du önskar och ett gott knäcke till.

 

Caponata


Caponata är en siciliansk grönsaksröra, lite som en italiensk ratatouille. Ursprungligen var Caponata sjömansmat, som köptes i hamnen och togs med ut på båtarna där den avnjöts. Caponata äts som huvudrätt, som tillbehör till fisk- eller kötträtter eller som sås till pasta. Om du har bråttom så köp en färdig tomatsås och rör ihop med lättfrästa grönsaker, det är helt okej! När jag gör tomatsås så gör jag rejält och fryser in, på så vis har jag alltid den bästa att tillgå även när jag har bråttom.

 

Rösta på årets KUL!


Rösta på oss!! <3

 

Höst i Hallå!


Nu står hösten i sin fulla prakt, visst njuter man av alla vackra färger!

 

Vi är KRAV-märkta!

Välkommen till Skånes första KRAV-certifierade catering! Det innebär att när du beställer mat av oss så vet du att vi håller KRAVs regler för ekologisk märkning. Vi är även anslutna till Svenska Kockars Förening, ytterligare en kvalitetsmärkning!

Sök

Galleri

Följ oss på Instagram!

Arkiv

  • November 2018 (6)
  • October 2018 (10)
  • September 2018 (11)
  • August 2018 (6)
  • July 2018 (8)
  • June 2018 (13)
  • May 2018 (9)
  • April 2018 (12)
  • March 2018 (13)
  • February 2018 (10)
  • Taggar

  • Buffé (231)
  • Vegetarisk (193)
  • Tillbehör (144)
  • Varmrätt (113)
  • Huvudrätt (105)
  • Lunch (96)
  • Middag (77)
  • Tilltugg (66)
  • Sommar (65)
  • Bakning (54)
  • Senaste inläggen

  • Värmande grytor i Hallå
    - Nov 21, 2018
  • Julklapp!
    - Nov 20, 2018
  • Svartkål
    - Nov 18, 2018
  • Långbakad rotselleri
    - Nov 11, 2018
  • Nyår 2018
    - Nov 06, 2018
  •  Telefon

    0708-350435


    Ni finner mig på följande sociala medier